Možná, že někomu ve výčtu poživatin, které lze usušit, na tomto místě chybí maso. V domácích podmínkách však sušení masa skrývá hodně zdravotních rizik, která možná nevadila indiánům a našim prapředkům, ale náš dnešní organismus se s nimi nemusí umět vyrovnat. Jestliže se do toho přesto chceme pustit, vyberme si nejlépe kvalitní libové hovězí, které si připravíme na tenké plátky, nanejvýš 3 milimetry silné.
___
___
Ty pak prosolené a okořeněné (nejen pepřem, ale i česnekem, tymiánem nebo rozmarýnem), lehce zakopané worchesterem necháme v chladu zatížené přes noc odležet. Okapané je necháme sušit při vyšší teplotě (cca 55 stupňů Celsia) do té doby, než jdou zlomit. Nesmíme zapomenout, že v jakékoli části postupu musíme zachovávat až sterilní čistotu, nejvíce to pak platí o sítech na sušení. Jestliže to nedokážeme zaručit, raději si tuto výživnou pochoutku koupíme hotovou.