___
ODPOVĚĎ:
Počet jídel i porce se řídí podle individuální potřeby. Obecně platí, že byste měla jíst ve více dávkách menší porce (tělo si pak nebude "myslet", že hladovíte - tzn. že je ve vašem okolí nedostatek potravy a nebude energii tolik uschovávat do zásoby).
Je důležité zachovávat určitá jídla v podobném čase - snídaně, oběd, večeře - a jídla mezmezi tím (svačina) by měla být odlehčená - například ovoce, zelenina jogurt apod.
Poukd máte sedavé zaměstnání, snažte se nevyhýbat pohybu (např. určitě nejezděte výtahem, ale choďte do schodů pěšky, domů choďte pěšky nebo vynechte jednu zastávku - tzn. nastupte o jednu zastávku MHD dále) a vyhýbejte se obecně kalorickým jídlům.
Dávejte přednost např. zeleninovým nebo ovoceným salátům (snažte se vybírat méně sladké ovoce), cereáliím (např. ovesné vločky do jogurtu - vločky mají téměř nulovou kalorickou hodnotu a přitom zasytí).