Příjemnou noc, dnes je neděle 22.12.2024, svátek slaví Šimon, zítra Vlasta.

Jídlo z fastfoodu - vliv na lidské zdraví

jidlo-z-fastfoodu-lidske-zdravi

jidlo-z-fastfoodu-lidske-zdravi
Američané snědí ročně kolem 14 milionů hamburgerů. Možná si myslíte, že Češi by takovému šílenství nemohli propadnout. Podle odborníků však i u nás neustále stoupá obliba restaurací s rychlým občerstvením, a znepokojující je tato skutečnost zvláště u dětí a mládeže.

___
___


"Dobroty" z fast foodů ale spíše než jídlo připomínají zásobárnu tuků, cukrů, solí a různých umělých ingrediencí.

Tyto chemikálie zvyšují žádanost potravin zvýrazňováním chutí a vůní a mohou způsobit i jejich "návykovost".

Jídla z fast foodů neobsahují téměř žádné enzymy. Vy pak musíte využívat vice vlastních enzymů, abyste je mohli strávit. Přitom enzymy, které nejsou zatíženy trávením těžkých jídel, mají čas zabíjet bakterie, viry a mikroby, absorbovat mrtvé tkáně a vytvářet nové, a celkově tak posilovat organismus.  

Tato jídla rovněž způsobují překyselení žaludku a pálení žáhy. Jedinci se sklonem k potravinovým alergiím a k nestabilnímu trávení by se měli rychlému občerstvení raději úplně vyhnout a dát přednost lehkému, výživnému a stravitelnému jídlu.