Dobré ráno, dnes je sobota 16.11.2024, svátek slaví Otmar, zítra Mahulena.

Potraviny bohaté na chlorofyl, strava obsahující rostlinné barvivo chlorofyl

potraviny-bohate-na-chlorofyl-vliv-na-zdrvi-lidske-telo

potraviny-bohate-na-chlorofyl-vliv-na-zdrvi-lidske-telo
Dělá vám pohled do zeleně dobře na duši? Pak věřte, že právě zelená barva v rostlinách má zázračné účinky i pro tělo. Díky "zelené" dietě začnou mizet tukové polštářky, vaše pleť se rozzáří a získáte novou vitalitu. Zelená barva přináší harmonii, rovnováhu, prospívá nervovému systému, uklidňuje a regeneruje. Symbolizuje jaro.

___

___

 

 

Zázračná krev rostlin

Říká se, že zelená krev rostlin se mění na červenou krev člověka. Vědec by řekl, že zeleň listová podporuje tvorbu hemoglobinu: červeného krevního barviva.

 

Účinky chlorofylu na lidské zdraví a organismus

  • urychluje hojení,
  • brání infekcím,
  • preventivně působí proti rakovinovému bujení,
  • netoxikuje,
    posiluje imunitu a
  • utlumuje únavu.

 

Léčitelé tvrdí, že v chlorofylu se koncentrují sluneční světlo a energie, která nese lásku a moudrost. Tato barva posiluje srdeční čakru. Zelené potraviny jsou navíc zásobárnou enzymů a mají zásadotvorný vliv na organismus. Zatímco obvykle trpíme překyselením z množství sladkostí, kávy nebo bílého pečiva, zelená strava tuto nerovnováhu pomáhá vyrovnávat.

 

Strava bohatá na chlorofyl

Zelená petržel

je bohatá na minerální látky: draslík, vápník, železo, hořčík. Obsahuje nadprůměrné množství vitaminu C. Působí močopudně, je vhodná při onemocnění ledvin a srdce, a dokonce omezuje celulitidu.

Chřest

pomáhá tělo očistit od škodlivých látek, je bohatý na antioxidanty, vitaminy i minerály.

Hrášek

má vysoký obsah vitaminu C, zelené kuličky dodají tělu hodně draslíku a železa.

Špenát

obsahuje látky, které dokážou zlepšit paměť, a vitaminy skupiny B, jež prospívají vlasům, nehtům a kůži. Také vitamin C, množství minerálů a stopových látek.

Olivy

obsahují jako jeden z mála plodů až 20 procent oleje. Nenasycené mastné kyseliny pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, mají vysoký obsah minerálů a jsou zdrojem aminokyselin, které jsou důležité pro stavbu těla.

Avokádo

obsahuje vitamin E,draslík, hořčík a zdravé tuky. Pomáhá snižovat nadváhu, dodává tělu bílkoviny a zmírňuje menstruační bolesti.

Zelené fazolky

obsahují vitamin E, který má antioxidační účinky, dále vitamin C a betakaroten - ten snižuje riziko rakoviny a posiluje obranyschopnost.

Kapusta a zelí

ídíky vysokému obsahu vlákniny povzbudí trávení a přinesou tělu minerály, hlavně draslík - je důležitý pro funkci srdce a céva má přímý vliv na správnou činnost svalů.

 

Zelená paprika

má vysoký obsah vitaminu C. který neutralizuje volné radikály. Působí protizánětlivě.

Mladý ječmen

je malý zázrak pro zdraví. Pomáhá při očistě organismu, snižuje riziko rakoviny, podporuje trávení, uplatňuje se v redukčních kúrách a díky vysokému množství chlorofylu příznivě působí na organismus.
Mladý ječmen můžete koupit v obchodech se zdravou výživou jako šťávu nebo prášek.

Brokolice

působí proti nádorovým onemocněním a chrání srdce. Nejsilnější účinky má nevařená. Zkuste si ji třeba nasekat najemno do salátů.

 

Řasa chlorella

má ze všech rostlin nejvyšší obsah chlorofylu, koupíte ji v lékárně.


DLOUHÝ VAR ŠKODÍ!
Největší ztráty chlorofylu způsobuje dlouhé vaření na mírném ohni. Proto konzumujte potraviny čerstvé a syrové.