Dělá vám pohled do zeleně dobře na duši? Pak věřte, že právě zelená barva v rostlinách má zázračné účinky i pro tělo. Díky "zelené" dietě začnou mizet tukové polštářky, vaše pleť se rozzáří a získáte novou vitalitu. Zelená barva přináší harmonii, rovnováhu, prospívá nervovému systému, uklidňuje a regeneruje. Symbolizuje jaro.
___
___
Zázračná krev rostlin
Říká se, že zelená krev rostlin se mění na červenou krev člověka. Vědec by řekl, že zeleň listová podporuje tvorbu hemoglobinu: červeného krevního barviva.
Účinky chlorofylu na lidské zdraví a organismus
- urychluje hojení,
- brání infekcím,
- preventivně působí proti rakovinovému bujení,
- netoxikuje,
posiluje imunitu a - utlumuje únavu.
Léčitelé tvrdí, že v chlorofylu se koncentrují sluneční světlo a energie, která nese lásku a moudrost. Tato barva posiluje srdeční čakru. Zelené potraviny jsou navíc zásobárnou enzymů a mají zásadotvorný vliv na organismus. Zatímco obvykle trpíme překyselením z množství sladkostí, kávy nebo bílého pečiva, zelená strava tuto nerovnováhu pomáhá vyrovnávat.
Strava bohatá na chlorofyl
Zelená petržel
je bohatá na minerální látky: draslík, vápník, železo, hořčík. Obsahuje nadprůměrné množství vitaminu C. Působí močopudně, je vhodná při onemocnění ledvin a srdce, a dokonce omezuje celulitidu.
Chřest
pomáhá tělo očistit od škodlivých látek, je bohatý na antioxidanty, vitaminy i minerály.
Hrášek
má vysoký obsah vitaminu C, zelené kuličky dodají tělu hodně draslíku a železa.
Špenát
obsahuje látky, které dokážou zlepšit paměť, a vitaminy skupiny B, jež prospívají vlasům, nehtům a kůži. Také vitamin C, množství minerálů a stopových látek.
Olivy
obsahují jako jeden z mála plodů až 20 procent oleje. Nenasycené mastné kyseliny pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, mají vysoký obsah minerálů a jsou zdrojem aminokyselin, které jsou důležité pro stavbu těla.
Avokádo
obsahuje vitamin E,draslík, hořčík a zdravé tuky. Pomáhá snižovat nadváhu, dodává tělu bílkoviny a zmírňuje menstruační bolesti.
Zelené fazolky
obsahují vitamin E, který má antioxidační účinky, dále vitamin C a betakaroten - ten snižuje riziko rakoviny a posiluje obranyschopnost.
Kapusta a zelí
ídíky vysokému obsahu vlákniny povzbudí trávení a přinesou tělu minerály, hlavně draslík - je důležitý pro funkci srdce a céva má přímý vliv na správnou činnost svalů.
Zelená paprika
má vysoký obsah vitaminu C. který neutralizuje volné radikály. Působí protizánětlivě.
Mladý ječmen
je malý zázrak pro zdraví. Pomáhá při očistě organismu, snižuje riziko rakoviny, podporuje trávení, uplatňuje se v redukčních kúrách a díky vysokému množství chlorofylu příznivě působí na organismus.
Mladý ječmen můžete koupit v obchodech se zdravou výživou jako šťávu nebo prášek.
Brokolice
působí proti nádorovým onemocněním a chrání srdce. Nejsilnější účinky má nevařená. Zkuste si ji třeba nasekat najemno do salátů.
Řasa chlorella
má ze všech rostlin nejvyšší obsah chlorofylu, koupíte ji v lékárně.
DLOUHÝ VAR ŠKODÍ!
Největší ztráty chlorofylu způsobuje dlouhé vaření na mírném ohni. Proto konzumujte potraviny čerstvé a syrové.