Migrenici ví, že je mnoho věcí, které mohou vyvolat migrénu. Může to být počasí, slunění, hluk, světlo, ale také strava. Které jídlo a které potraviny mohou vyvolat migrénu, tedy silnou ataku bolestí hlavy uvádí následující stránka. Obsahuje seznam potravin, kterým by se pacienti měli vyhýbat.
______
Které potraviny mohou vyvolat migrénu
Přibližně jedna čtvrtina pacientů mívá záchvaty po požití určitých potravin. Těchto potravin je celá řada, nejčastěji jsou uváděny
- sýry, zejména aromatické a uleželé (parmezán, camembert, pivní sýry aj.),
- čokoláda,
- mléko a mléčné výrobky (jogurty),
- ořechy,
- konzervovaná a nakládaná masa, salámy a párky.
-
tučné pokrmy,
-
citrusové plody,
-
rajčata (rajská jablíčka)
-
nápoje obsahující kofein, jako je káva nebo Coca-cola, a všechny
-
nápoje s obsahem alkoholu, z nichž největší schopnost vyvolání záchvatu má prý červené a portské víno.