Co bývá nejčastějí příčinou nadýmání? Děkuji, Ivana
___
___
ODPOVĚĎ:
Nadýmání přichází většinou po zvýšené konzumaci tučných a kořeněných jřdel, kávy a alkoholu, a také při nedostatečném přísunu tekutin. Mezi nadýmavé potraviny patří ale i ty zdravé, jedná se především o luštěniny a některé druhy ovoce a zeleniny. Především o ty, které obsahují zkvasitelné sacharidy (jablko, kapusta, fazole, grep).
Související stránky:
- Průjem, zácpa, nadýmání, zažívací potíže - příčina, léčba, samoléčba
- Nadýmavé potraviny, jídlo které způsobuje nadýmání a plynatost
- Večerní nadýmání - příčina, léčba
- Nadýmání po jídle - léčba, příčina, informace
- Trávicí potíže na Vánoce - pálení žáhy, nadýmání, zácpa, průjem
- Zácpa - prevence, nenadýmavá strava při zácpě, co způsobuje zácpu