Kvalitní snídaně je základ. Jak začínají den lidé v různých částech světa? Co jí lidé v Německu, Itálii, Anglii, Francii, Švédku a Holandsku? A jak jsme na tom my - Česi? No nic moc, proč je tomu tak? Počtěte si. ;)
___
___
NĚMECKO - Pochutnáte si tady na čerstvě upečených, křupavých houskách s bílými grilovanými (bavorskými) klobáskami, vaře¬ném vajíčku nebo šunce.
ANGLIE - Anglickou snídani si můžete dát prakticky po celém světě. Míchaná vajíčka, slanina, fazole, toust s máslem a džemem jsou už tradicí. K tomu čaj s mlékem nebo káva.
ITÁLIE - Na jihu vám naservírují silnou kávu, nejlépe espresso, a k ní sladký koláč.
FRANCIE - Ve Francii si určitě dopřejte máslový croissant nebo křupavou bagetu s máslem a džemem. Jejich pečivo je nepřekonatelné.
ŠVÉDSKO - Chcete začít den zdravěji? Vypravte se do Švédska. Dostanete tam müsli s mlékem, ovesnou kaši, jogurt nebo tmavé pečivo. A k tomu spoustu zeleniny.
HOLANDSKO - Tahle země je smetanová. K snídani vám dají kávu s ohromnou čepicí šlehačky, ovoce namočené v husté smetaně a k tomu všemu krajíc chleba s máslem a čokoládovou rýží.
A CO MY? - Nic moc. V Česku pravidelně snídá necelá polovina lidí. Třetina z nás se nají až v zaměstnání, často si dopřáváme jogurt. Ale zapomínáme na ovoce a zeleninu. K tomu popíjíme hlavně kávu, případně čaj.