Blízcí příbuzní vlašských ořechů, kterým se podobají i vzhledově. Jsou však o něco měkčí a nemají tak hořkou slupku, pro mnoho lidí jsou proto chutnější a stravitelnější. I ony obsahují omega 3 mastné kyseliny, ale je jich tu asi jen desetina toho, co ve vlašských ořeších. Přesto je dobré dávat si pozor na skladování, větší množství pekanů skladujte raději v mrazáku.
___
___
Pekanové ořechy mají svůj domov v povodí Mississippi a okolních říčních údolích.
- Namáčení pekanových ořechů: 4 hodiny, namočené ořechy jsou měkké a jemné.
- Mléko z pekanových ořechů: doma vyrobené mléko krásně voní po pekanových ořeších, chuť je příjemná, ale nikoli sladká, trochu nám připomíná chuť ořechového krému v dortech.
- Máslo z pekanových ořechů: voňavé, lahodné.
- Zpracování ořechů - ořechová mouka, mléko, máslo, pražení ořechů, pražení ořechů
- Požití a využití ořechů - mlsání, moučníky, pomazánky, pesto, raw pudinky, ořechové máslo a mléko