Příjemnou noc, dnes je pátek 29.11.2024, svátek slaví Zina, zítra Ondřej.

Pekanové ořechy - výroba mléka, másla z pekanových olejů, namáčení

pekanove-orechy-vyroba-mleka-masla-z-pekanovych-oleju-namaceni

pekanove-orechy-vyroba-mleka-masla-z-pekanovych-oleju-namaceni
Blízcí příbuzní vlašských ořechů, kterým se podobají i vzhledově. Jsou však o něco měkčí a nemají tak hořkou slupku, pro mnoho lidí jsou proto chutnější a stravitelnější. I ony obsahují omega 3 mastné kyseliny, ale je jich tu asi jen desetina toho, co ve vlašských ořeších. Přesto je dobré dávat si pozor na skladování, větší množství pekanů skladujte raději v mrazáku.

___

___

Pekanové ořechy mají svůj domov v povodí Mississippi a okolních říčních údolích.

  • Namáčení pekanových ořechů: 4 hodiny, namočené ořechy jsou měkké a jemné.
  • Mléko z pekanových ořechů: doma vyrobené mléko krásně voní po pekanových ořeších, chuť je příjemná, ale nikoli sladká, trochu nám připomíná chuť ořechového krému v dortech.
  • Máslo z pekanových ořechů: voňavé, lahodné.